Hizmet Detay

Details

WAF

Web uygulaması güvenlik duvarı (WAF), veri ihlallerini önlemek için web uygulamalarını, API’ leri ve sunucuları kötü amaçlı internet trafiğinden korur. Web uygulamalarını kötü niyetli ziyaretçilerden korumak için web sitesi sunucularına saldıran gelen ve giden trafiği filtreler ve izler.

Kuruluşlar, iş ortaklarıyla bağlantı kurmak ve çalışanların olabildiğince verimli çalışmasını sağlamak için web uygulamalarının üst düzeyde güvenli bir hale gelmesini istiyor. Bununla birlikte, potansiyel güvenlik açıklarını hedeflemek için giderek daha karmaşık teknikler geliştiren ve kullanan siber suçlular, web uygulamalarının en büyük tehditlerinin başında geliyor. Genel anlamda WAF, saldırıları engellemek ve önlemek amacıyla iş ağına girip çıkarken trafiği inceleyen bir güvenlik duvarı türüdür.

Web uygulamalarına yönelik saldırılar ile oluşan ver ihlalleri en önemli konulardan biridir. İşletmeler, uygulamalarının pazara sunma süresini giderek kısaltmaya yönelmekte ve bu da genellikle insan hatasına ve güvenlikte boşluklara yol açan geliştirme sorunlarına neden olmaktadır. Bu nedenle WAF, işletmelerin gizli ve hassas bilgilerini güvende tutulmasına yardımcı olan hayati bir araçtır.

Günümüzde WAF kullanmak, kod güvenlik açıklarını keşfeden ve kullanan karmaşık siber saldırılar karşısında giderek daha önemli hale geliyor. Ayrıca, web uygulamaları daha karmaşık hale geldikçe, HTTP ve HTTPS trafiğindeki sorunları analiz edebilen, keşfedebilen ve azaltabilen bir sisteme daha bağımlı hale gelmektedir.


Önemli Alt Başlıklar

Kara liste WAF modeli, Beyaz liste WAF modeli, Karma WAF modeli

  • Kara liste WAF modeli:

    WAF’ a, potansiyel kötü niyetli kişilerden gelen saldırı sinyallerine göre trafiği engellemesini ve belirli zayıf noktalara veya kod güvenlik açıklarına karşı koruma sağlamasını söyleyen bir dizi politika verilmiştir. Bu, DDoS saldırılarını engellemek için özellikle yararlıdır çünkü WAF, aniden olağandışı yüksek düzeyde trafik gönderen IP adreslerine erişimi reddedecek şekilde yapılandırılabilir.

  • Beyaz liste WAF modeli:

    Yalnızca onaylanmış trafiğin bir web uygulamasına erişmesine izin verecek şekilde yapılandırılmıştır. Bu, yalnızca belirli bir son kullanıcı grubunun ağa erişebileceği ve diğer tüm ziyaretçilerin güvenlik duvarı tarafından engellendiği anlamına gelir. Bu yaklaşım, halka açık bir uygulamanın aksine, yeni bir web sitesini test eden kuruluşlar için idealdir.

  • Karma WAF modeli:

    Hem kara liste hem de beyaz liste WAF’ larının yaklaşımını birleştirir ve her iki yaklaşımın da uygulanmasını sağlar. Bu, WAF modellerinin ve politikalarının nasıl yapılandırıldığına ve web uygulamasının belirli gereksinimlerine ve risk profiline bağlı olacaktır.



Details
Details